• Experts in property investments

4 skäl till varför du ska spendera mer tid vid havet

4 skäl till varför du ska spendera mer tid vid havet

Vi vet att mikroklimat är ett underverk för kroppen. Inte bara för personer som redan har led- och muskelvärk, eksem etc. Alla människor gynnas av mikroklimatet eftersom förebyggande åtgärder är lika viktiga (”Har du inte tid att träna idag så måste du ta dig tid att vara sjuk längre fram”… är en vanlig fras inom träningsindustrin).
En stor resebyrå har i en annons beskrivit nyttan att spendera tid på stranden, och jag tar mig friheten att saxa in deras text:

”Att vi blir lyckligare av att vistas vid havet kommer inte som en nyhet. Men varför är det egentligen så? Här kommer tre skäl till att du borde besöka stränder lite oftare:

  • En studie från Nya Zeeland visar att himlens blåa färg har en positiv inverkan på vår mentala hälsa. Forskare har dessutom kunnat se att när vi blickar ut över havets oändlighet får vi lättare att reda ut tankar som stressar oss. Havsluft i kombination med ljudet av vågor gör oss mer avslappnade och får oss att sova bättre.
  • Visst känns det skönt att gå i sand? Det beror på att det finns mängder av nervändar i fötterna som mår extra bra av att stimuleras när du promenerar i sanden.
  • Tycker du om att simma när du är utomlands? Det gör du helt rätt i. En studie som publicerats i Journal of Environmental Psychology visar att simning kan få dig att minska stressen och stärka ditt hjärta.”

Nu har du flera olika skäl till att spendera mer tid i mikroklimat och vid stranden. Det gör under för dig – både fysiskt och psykiskt!

img

Lisa Forsström

Related posts

Nine reasons why Spain is such a popular country to visit or to live in

Sunshine in Spain is higher than 2500 hours per year… No other country can compete in Europe...

Continue reading
by Lisa Forsström

Spanien är bästa valet för ett långt och hälsosamt liv – Lista på Top 10 länder

Om du vill leva tills det att du blir bortåt 100 år så visar en vetenskaplig undersökning att...

Continue reading
by Lisa Forsström

Isla Plana – en pärla vid havet inte många känner till

Hitta till Isla Plana Isla Plana ligger 40 minuter från Murcia flygplats och 90 minuter från...

Continue reading
by Lisa Forsström

Join The Discussion