• Experts in property investments

7 anledningar att älska Spanien

7 anledningar att älska Spanien

Klimatet
Till skillnad från Skandinavien har Spanien ett härligt varmt klimat året runt. På många ställen får man över 300 soldagar per år. Trots det finns möjligheten att uppleva alla 4 årstider om man så önskar. Under vinterhalvåret är faktiskt Spanien mest sol-säkraste platsen i Europa.

Arkitekturen
Spaniens rika historia återspeglas över hela landet, ofta i den fantastiska arkitekturen. Medeltida städer finns överallt och kyrkor och katedraler har rykte om sig att vara bland de vackraste i världen.
Av de ca uppskattade 10000 slott som byggdes under medeltiden finns idag ca 2500 kvar. Några av världens mest spektakulära palats finns i t ex Granada (Alhambra), Sevilla (Alcazar) och Madrid (Palacio del Oriente). De ”vita städerna”, där de flesta hus och byggnader är vitkalkade, hittar man i Andalusien.

Stränderna
De spanska stränderna anses vara bland de finaste och bästa i Europa och är kända över hela världen. Miljontals besökare åker till Spanien för sol- och badsemester, vilket inte är svårt att förstå. Några av de mest besökta stränderna hittar man omkring Barcelona och självklart på Kanarieöarna, Mallorca, Formentera och Ibiza, men längs den spanska östkusten finns många pärlor att upptäcka, allt från vilda och livliga stränder med alla faciliteter man kan tänkas önska samt lugna och nästan dolda stränder där i stort sett endast lokalbefolkningen håller till.

Dans & Musik
Spansk musik består av flera olika typer och många musikstilar, t ex de mycket populära latinamerikanska stilarna, har utvecklats från den spanska musikkulturen. Varje region har sin egen stil men traditionell spansk musik har ofta inslag av gitarr och består till stor del av flamenco, copola, bolero och bulerias.
Förutom musiken så har även dans en stor plats i de spanska kulturarvet. Många dansstilar har sitt ursprung i den spanska musikkulturen t ex Flamenco, Tango och Pasodoble. Gemensamt för både spansk musik och dans är att de är oerhört passionerade!

Spansk mat
I Spanien finns en oändlig variation på maten, allt lika utsökt. Det spelar ingen roll om vi pratar Tapas, Paella, Empanada eller Gazpacho, allt är en sensation i sig. De fantastiska skinksorterna Serrano och Jamón Ibérico bjuder alla köttälskare på en upplevelse och den spanska varianten av munkar; Churros, är perfekt till dessert, snacks eller som fika till en kopp kaffe.

Spanska viner
Spaniens breda sortiment av viner finns i olika prisklasser och både som rött, vitt och rosé, det finns en smak som passar alla. Det är väl värt att prova sig fram, förr eller senare hittar man en ny favorit! Spanien har även sin egen version av champagne, här kallad Cava.
Landets geografi och klimat passar utmärkt för alla sorters vin och tillverkningen är en tradition som går långt tillbaka i tiden.

Lokalbefolkningen
Spanjorer är generellt mycket trevliga och gästvänliga. Visst finns de som tröttnat på respektlösa turister, men så fort man kommer utanför turiststråken så är den genuina gästfriheten och familjära känslan tillbaka. Det är en stor fördel att lära sig några fraser på spanska, att försöka göra sig förstådd på spanska är något som uppskattas oerhört mycket och visar samtidigt att man värdesätter den spanska kulturen.

img

Lisa Forsström

Related posts

Nine reasons why Spain is such a popular country to visit or to live in

Sunshine in Spain is higher than 2500 hours per year… No other country can compete in Europe...

Continue reading
by Lisa Forsström

Murcia-regionen gör dig lycklig!

  Är du galen i adrenalinkickar och ser du fram emot att prova kitesurfing, stå upp...

Continue reading
by Lisa Forsström

10 anledningar att besöka MarMenor – Cabo de Palos

  1. VÄDRET 315 soldagar per år och en genomsnittlig temperatur på 18ºC gör området...

Continue reading
by Lisa Forsström

Join The Discussion