• Experts in property investments

Ny internationell flygplats öppnar nära Mazarrón

Ny internationell flygplats öppnar nära Mazarrón

 

Nu börjar följetongen kring den nya internationella flygplatsen ”Corvera Airport” i Costa Calida äntligen lida mot sitt slut. Ni som följt med vet att flygplatsen stod klar redan 2012, men att diverse hinder och politiska spel har försenat öppnandet av densamme.
Efter flera års dialog och ”katt och råtta-lek” har nu Aena* tilldelats uppdraget att sköta driften av flygplatsen. Aena sitter i dagsläget i möten med alla flygbolag som i dag flyger på Alicante och som kommer att flyga på den nya destinationen.

Den ökade tillströmningen av Skandinaver till området (över 72% ökning under 2017) gör att Aena även ser över ett antal direktlinjer till dom större flygplatserna i alla skandinaviska länder. Detta går hand i hand med den storsatsning region Murcia gör på turismen 2018, och alla spår en lysande utveckling av både regionen i sig och av tillströmning av turister och nya fastighetsägare i området. För alla i Mazarrón-området är detta mycket positiva nyheter då det väldigt snart bara kommer vara 3 mil till flygplatsen!
Den befintliga flygplatsen i Murcia (San Javier) kommer att finna kvar och återgår till att vara en militär flygplats.

Det är fortfarande en del praktiskt som ska lösas innan öppnandet av Corvera flygplats; tillstånd, certifieringar och teknisk utrustning som ska uppdateras.
Därför har vi inte möjlighet att se något flygschema för hösten/vintern 18–19 ännu.
Både Jaime García-Legaz, VD för Aena, och Murcias regionsregering ser dock mycket positivt på möjligheten att öppna under 2018 och jobbar hårt för öppnandet ska ske enligt plan.
Enligt Jaime García-Legaz, VD för Aena, är planerna att Corvera airport ska vara samma typ av flygnav och storlek som Alicante flygplats.

Blir du sugen på att komma till Costa Calida så kan vi på Spaindinavia hjälpa dig med bostad – oavsett om du vill hyra kort tid eller köpa något eget! Kontakta oss gärna för mer information.

*Aena driftar i stort sett samtliga större flygplatser i Spanien, bl.a. flygplatserna i Barcelona, Alicante, Murcia, Malaga, Palma m.fl.

Läs mer om Corvera flygplats genom att klicka här.

img

Lisa Forsström

Related posts

5 frågor (och svar) som mest berör husförsäljare i Spanien…

När du bestämmer dig för att sälja ditt hus, är det helt normalt att du är osäker på hur...

Continue reading
by Lisa Forsström

Isla Plana – en pärla vid havet inte många känner till

Hitta till Isla Plana Isla Plana ligger 40 minuter från Murcia flygplats och 90 minuter från...

Continue reading
by Lisa Forsström

Costa Calida – mest prisvärt att investera i en spansk bostad!

Murcia-regionen har fortfarande bäst prisbild för dig som vill investera i ett boende här i...

Continue reading
by Lisa Forsström

Join The Discussion