• Experts in property investments

Ny internationell flygplats öppnar nära Mazarrón

Ny internationell flygplats öppnar nära Mazarrón

 

Nu börjar följetongen kring den nya internationella flygplatsen ”Corvera Airport” i Costa Calida äntligen lida mot sitt slut. Ni som följt med vet att flygplatsen stod klar redan 2012, men att diverse hinder och politiska spel har försenat öppnandet av densamme.
Efter flera års dialog och ”katt och råtta-lek” har nu Aena* tilldelats uppdraget att sköta driften av flygplatsen. Aena sitter i dagsläget i möten med alla flygbolag som i dag flyger på Alicante och som kommer att flyga på den nya destinationen.

Den ökade tillströmningen av Skandinaver till området (över 72% ökning under 2017) gör att Aena även ser över ett antal direktlinjer till dom större flygplatserna i alla skandinaviska länder. Detta går hand i hand med den storsatsning region Murcia gör på turismen 2018, och alla spår en lysande utveckling av både regionen i sig och av tillströmning av turister och nya fastighetsägare i området. För alla i Mazarrón-området är detta mycket positiva nyheter då det väldigt snart bara kommer vara 3 mil till flygplatsen!
Den befintliga flygplatsen i Murcia (San Javier) kommer att finna kvar och återgår till att vara en militär flygplats.

Det är fortfarande en del praktiskt som ska lösas innan öppnandet av Corvera flygplats; tillstånd, certifieringar och teknisk utrustning som ska uppdateras.
Därför har vi inte möjlighet att se något flygschema för hösten/vintern 18–19 ännu.
Både Jaime García-Legaz, VD för Aena, och Murcias regionsregering ser dock mycket positivt på möjligheten att öppna under 2018 och jobbar hårt för öppnandet ska ske enligt plan.
Enligt Jaime García-Legaz, VD för Aena, är planerna att Corvera airport ska vara samma typ av flygnav och storlek som Alicante flygplats.

Blir du sugen på att komma till Costa Calida så kan vi på Spaindinavia hjälpa dig med bostad – oavsett om du vill hyra kort tid eller köpa något eget! Kontakta oss gärna för mer information.

*Aena driftar i stort sett samtliga större flygplatser i Spanien, bl.a. flygplatserna i Barcelona, Alicante, Murcia, Malaga, Palma m.fl.

Läs mer om Corvera flygplats genom att klicka här.

img

Lisa Forsström

Related posts

Nine reasons why Spain is such a popular country to visit or to live in

Sunshine in Spain is higher than 2500 hours per year… No other country can compete in Europe...

Continue reading
by Lisa Forsström

Spanien är bästa valet för ett långt och hälsosamt liv – Lista på Top 10 länder

Om du vill leva tills det att du blir bortåt 100 år så visar en vetenskaplig undersökning att...

Continue reading
by Lisa Forsström

Djungeln att ta sig igenom vid köp av fastighet

Internet är ett av de bästa redskap man kan använda då man går i köptankar och är nyfiken...

Continue reading
by Lisa Forsström

Join The Discussion