• Experts in property investments

Cartagena är en hamnstad i sydöstra Spanien. Staden ligger i regionen Murcia och förutom handelshamn och fiske finns också en större marin flottbas.

Tillsammans med Ciudad de Murcia är Cartagena provinshuvudstad och delad regionhuvudstad. Namnet kommer från feniciskans Qart Hadash (Nya Staden), senare döpt till Carthago Nova av romarna. Den första bosättningen sägs ha skapats kring år 228 f.Kr. av general Hasdrubal den sköne från Karthago.

En dold vik omfattas av fem kullar som skyddar denna magnifika naturhamn. Det är en gammal stad som andas historia, mötesplats för kulturer och civilisationer som har lämnat ett djupt avtryck som fortfarande är synlig i dess gator, byggnader, torg och museer.

Den stora romerska teatern är en av de största i Spanien och i anslutning har ni det vackra slottet som har en av dom bästa utsikten över staden. Charmen i Cartagena sitter i dom lyxiga byggnader och ståtliga gator och torg, såsom Casino de Cartagena, huvudgatan med dess stora affärer, rådhuset eller livliga torget i San Sebastian och San Francisco.
Strandpromenaden i Cartagena är säkerligen en av de vackraste i Medelhavet, med breda promenadstråk av palmer, livliga uteserveringar, restauranger, museer och byggnader med modern design.

Cartagena erbjuder besökarna möjlighet att promenera genom charmiga gator kantade med barer, restauranger, butiker och museer. Denna underbara stad är full av liv alla månader på året, med stora kulturella evenemang av internationellt renommé.
De mest kända evenemangen är de största helgdagarna i kartagisk och romersk anda samt påsk processioner, dessa ses numera som internationella turistattraktioner. Det finns också kända karnevaler som fyller staden med musik och färgstarka fester mellan februari och mars.

Kusten runt Cartagena döljer små sandiga vikar som Cala Cortina och Fatares Beach. Dessutom har vi en av de bästa stränderna i Spanien, Calblanque Natural Park, som är en av Medelhavets bäst bevarade naturskyddade reservat. En liten bit av paradiset som erbjuder den mest okända och oförstörda av regionen Murcia och Medelhavet.

För dykare är Cabo de Palos en dröm, som utnämnd till Europas bästa dykvatten. Destinationen är omtalad för sin naturliga skönhet och sina välbevarande skeppsvrak på havsbotten. Med platser som Cape Tiñoso eller marina reservat i Cabo de Palos och Islas Hormigas finns det något för alla dyksugna. Allt detta gör denna stad de mest lockande turistmål i Medelhavet.