• Experts in property investments

Costa Cálida eller Murciaprovinsen i sydöstra Spanien, söder om Costa Blanca, är en av de sista orörda landsdelarna längs spanska Medelhavskusten. Regionen har mer än 300 km kuststräcka med häpnadsväckande och ibland dolda stränder, spektakulära berglandskap, tallskog och den berömda lagunen Mar Menor. Det har länge varit en av de mest orörda kusterna utmed den spanska Medelhavskusten, men inte länge till.

Vägförbindelserna är numera fantastiska och det planeras moderna snabbtåg från Madrid och Barcelona vilka kommer att ge spanjorer möjlighet att nå Murcia på ett par timmar. En ny internationell flygplats är också med i planerna och kommer att öppnas 2018 i Corvera, ca 40 minuter från Puerto de Mazarrón. Nu satsar man stort på att locka till sig nordeuropéer som vill resa på golfsemester eller investera i egna bostäder i solen.

 

Berg och stora skogar övergår till små öknar och bördiga slätter med frukt- och grönsaksodlingar, som möter upp mot det kristallklara Medelhavet med milsvida sand- och klippstränder.

Detta område, som sträcker sig ner till Almeria (Andalusiens östligaste provins), väcker alla sinnen till liv. Här finns moriska inlandsstäder och sovande byar med smala gator och kalkstensfärgade hus, som alla vaknar till liv i samband med de livliga och färgglada gatumarknaderna som anordnas veckovis. Här finner man en romantisk blandning av gripande landskap och en avslappnad livsstil.

Klimatet på Costa Calida är något av det bästa man kan finna i hela Europa: Mer än 320 soldagar om året, varma somrar och milda vintrar, gör detta område till landets sista orörda juvel. Om de livliga och turisttäta områdena på Costa Blanca eller på Costa del Sol inte är något för dig så finns din plats i solen här, i det ”äkta Spanien”. I denna region tillåts det endast att bygga 20 hus per hektar, vilket kan jämföras med 60 i andra delar av Spanien.

Låt oss presentera ett vackert och varmt välkomnande landskap där den moriska kulturens inflytande fortfarande kan upplevas vid festligheterna… Här hittar du det ”äkta Spanien”. Här kan du andas in den starkt berusande doften av Medelhavets blandning av apelsin- och citronplanteringar, mandel- och olivträdsblomning, samt återfinna smala kullerstensgator och kalkfärgade hus…

Costa Cálidas gynnsamma klimat har under senare år resulterat i att man byggt ett stort antal golfanläggningar vilket gör att ni aldrig har mer än max 30 minuter till en riktigt fin golfanläggning.

Costa Cálida har en rik historia med många kulturskatter. Hit färdades kartager och romare, liksom morerna och visgoterna. Det nya lever sida vid sida med det gamla. I Murciaregionen finns nya universitet och storslagna katedraler, högst tidsenliga städer och tusentals år gamla boplatser, allt knyts samman med de allra modernaste transportvägarna ut mot omvärlden.

Detta område, bräddat av fascinerande historia och arkitektur, var morernas sista fäste i Spanien. När man reser runt i dessa vackra byar är det inte ovanligt att man tvingas lämna företräde för getherdar eller häst och vagn, vilket påminner dig om att du befinner dig i det ”äkta Spanien”.