• Experts in property investments

Var ligger Isla Plana?
Isla Plana ligger 35 minuter från Murcia flygplats och 80 minuter från Alicante och ni har motorvägen ända tills du når den vackra, historiska staden Cartagena.
Följ skyltarna till Mazarron och Isla Plana ca 20 min genom den lilla spanska staden, för att få smak av det äkta Spanien.
Kör över bergen och sedan ser du ner på Isla Plana. Det är blått så långt ögat kan nå och de olika blåa nyanserna i Medelhavet och den klarblå himlen är underbart att se från bergen!
Isla Plana är en liten genuin fiskeby av fyra orter längst kusten (La Azohia, Isla Plana, Puerto de Mazarron och Bolneuvo) och har en otrolig charm. Här har ni verkligen ”det äkta” Spanien!
I byn hittar ni flera restauranger, barer, butiker likväl som vårdcentral, apotek och veterinär.
Det är lätt att missa denna pärla om man inte känner till den och för spanjorerna själva är det ett semesterparadis.

Bästa tider att besöka / väder
Vädret är ofta underbart i mars, april, maj och oktober med temperaturer på cirka 20-25 grader Celsius, och barer och restaurangerna är då inte alltför trånga med folk.
Som man kan förvänta sig i juli och augusti, är Isla Plana mycket varmt (30-40 grader Celsius) och har många lyckliga sol- och baddyrkare överallt.
Slutet av september är också en bra period för besök, eftersom den största mängden av människor då har lämnat Isla Plana.
Stränderna är 3/4 tomma och temperaturerna ligger fortfarande runt 25-30 grader Celsius.
Vintertid, det vill säga november – mars har en temperatur på mellan 15-20 grader Celsius.
Hela byn är himlen på jorden med mängder av aktiviteter att göra både i och runt Isla Plana.

Vad att göra och se
Vattensporter – den lokala småbåtshamnen har ett urval av vattenbaserade aktiviteter som segling, kite-surfing, vindsurfing lektioner, paddling, dykning och snorkling.
Den lokala campingplatsen har en stor naturligt bad/pool som är uppvärmd av termiska källor och kan användas året runt.
Cykling – Cykeluthyrning finns tillgängligt lokalt för att utforska området och landsbygden och för de äventyrligare finns cykelstigar i bergen runt omkring. Här cyklar man både ”på platten” och nedför.
Varför inte fiska i Isla Plana? Detta är den plats där den berömda fiskaren ”Gary Smith” har sitt fiske i det vackra Costa Calida-området.
Restauranger – Isla Plana har ett ganska stort urval av bra restauranger. Vi är säkra på att du kommer att upptäcka dina egna favoriter. Spanien är familjeorienterat och alla restauranger välkomna barn.

Information om bergsvandring och övrig vandringsleder finns att hämta på den lokala turistbyrån.