• Experts in property investments

La Manga La Manga är en 24 kilometer lång landremsa som skiljer Medelhavet från Mar Menor. La Manga betyder ”ärmen” spanska och det är en ganska bra beskrivning på hur den ser ut. Det är en fantastisk plats att besöka på sommaren när det är mycket liv i rörelse eller under vintern när det är ganska lugnt och tyst.

Landremsan avskiljer Mar Menor från Medelhavet, vilket gör den till Europas största lagun. Den har en yta på 130 kvadratkilometer och ett maximalt djup på 8 meter. Det finns ca 40 kilometer strand längs båda kusterna. Vattnet i lagunen är ca 3-5 grader varmare än Medelhavet på andra sidan. Eftersom det är en lagun så är vattnet lugnare och vågorna betydligt mindre än grannen Medelhavet. Här kan du njuta av vackra stränder med vit sand, klippformationer, hav och massor av vattensporter med egna skolor.

Ett stort utbud av barer, kaféer, restauranger, hotell och butiker som kantar sjölinjen. Här finns det även en imponerande småbåtshamn, Tomas Maestre Marina, där du kan sitta och beundra båtarna eller ta en båttur över Mar Menor alternativt ut på Medelhavet.

Här har du allt du kan tänkas behöva på din semester. Strax söder om La Manga hittar du den gamla fiskebyn Cabo de Palos som har Europas bästa dykområde, och Europas bästa golf resort La Manga Club som har tre 18-hålsbanor och all service du kan tänkas behöva.

La Manga har ett sprudlande liv mellan maj och oktober. Under vintermånaderna är det något lugnare.