• Experts in property investments

”Världens största swimmingpool” kallas Mar Menor (Lilla havet) och är en saltvattenlagun i sydöstra delen av regionen Murcia. Ansluten till det intilliggande Medelhavet genom flera kanaler, har Mar Menor en yta på nästan 20 km². Det faktum att det alltid är 2–4 grader varmare än i Medelhavet, gör det till ett mycket populärt resmål för kitesurfing, vindsurfing, segling och andra vattensportentusiaster.

Längs den södra kusten av Mar Menor har du flertalet lugna semesterorter, Mar the Cristal är en av flera orter som erbjuder turister sol, sandstrand, mat och Chiringuito. Los Nietos, Islas Menores och Playa Honda är okända ur skandinavers resmål men här har spanjorer och britter hittat hit under sommaren. Hör havets brus och se milsvida stränder så långt ögat kan nå, sätt dig ned på en Chiringuito som är Spaniens motsvarighet till den svenska glasskiosken och där kan du beställa en iskall mojito med lite snacks på sidan innan du promenerar till den lokala tapas baren med utsikt över La Mangas strip.

Cabo de Palos är en gammal fiskeby som fortfarande huserar flertalet fiskare. Dykare över hela världen kommer hit för att njuta av medelhavets vilda invånare. Här kan du promenera vid fiskebåtarna och underhållas av morgonförsäljningen eller titta på katterna som får sin del av fångsten. Längst ut på udden ligger fyren från 1865 och har orienterat miljoner av sjömän. Omgivet av milslånga stränder och bergiga områden kan inte naturparken Calblanque bli mer magnifik. Islas Hormigas är ett fridlyst naturområde under vatten, erfarna dykare anser att det är ett av de bästa dykområdena i hela Spanien, en av anledningarna är de flertalet fartyg som har gått under i havet utanför Cabo de Palos och som erbjuder spännande möjligheter till dykäventyr.