• Experts in property investments

Puerto de Mazarron

Puerto de Mazarrón är en härlig fiskestad med daglig färskfångad fisk och skaldjur i både matvarubutiker och restauranger. Ett par minuters bilresa (varför inte en cykeltur?) österut ligger bostadsområdet Mojon Hills samt den lilla pittoreska byn Isla Plana och ytterligare en bit åt samma håll ligger La Azohia – där tiden verkar ha stått stilla och allt är ”äkta spanskt och genuint” med barer, caféer och små restauranger. Vill ni se en större stad är det bara ca 3 mil till Cartagena, som är en vacker gammal kulturstad med massor av historiska sevärdheter och museum.

Väster om Puerto de Mazarrón ligger den spännande byn Bolnuevo. Erosionerna i Bolnuevo är en av Mazarróns mest attraktiva platser att besöka. Ett märkligt landskap, nästan magiskt, som genom vind- och vattenutjämningen i området har skapat en nyckfull bergformation. Bolnuevo har ett lugnt läge och du kan enkelt låta fantasin springa iväg. Vinden, havet och regnet har i över miljoner år format de nyfikna formerna av stor visuell och fotografisk attraktion. Här klättrar husen uppför klipporna och de flesta husen har en fantastisk utsikt över hav och strand.

Vacker utsikt från bergen i Mazzarón 

I Puerto de Mazarrón kan ni kombinera lugn och harmoni med restaurangbesök, utflykter, fiske, dykning, golfrundor (bl.a. golfbanor designade av Jack Nicklaus) eller träning; såväl löpning som strand- och bergsvandringar eller Mountainbike i bergen. Varför inte starta dagen med lite yoga eller meditation? Här kan ni andas ut och bara vara er själva. Orten är av typisk spansk karaktär och självklart finns de vanligaste tätortsmöjligheterna inom promenadavstånd och omgivningen är mycket varm och välkomnande.

De otroligt vackra bergen är välkända från filmer såsom bl.a. ”Indiana Jones” och ”Taken 3”.

Cartagena är en hamnstad i sydöstra Spanien. Staden ligger i regionen Murcia och förutom handelshamn och fiske finns en större marin flottbas. Det bor 206 565 invånare i staden (1 februari 2006). Tillsammans med Ciudad de Murcia är Cartagena provinshuvudstad och delad regionhuvudstad. Namnet kommer från feniciskans Qart Hadash (Nya Staden), senare döpt till Carthago Nova av romarna. Den första bosättningen sägs ha skapats kring år 228 f.Kr. av general Hasdrubal den sköne från Karthago.